Liikuntakerhot

hyppy.jpg

Järjestämme liikuntakerhoja monessa koulussa uudellamaalla. Kerhotoiminnallamme pyrimme antamaan lapsille positiivisen kokemuksen liikunnasta. Parhaassa tapauksessa positiivinen asennoituminen kantaa aikuisikään asti. Liikuntakerhomme sopivat kaiken tasoisille liikkujille.

Liikunnalla voimme vaikuttaa lasten kognitiivisiin taitoihin, motoriikkaan ja ryhmäkäyttäytymiseen. Teemme työtä hyvällä hengellä ja pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme. Kaikkia kerhoja ohjaavat Funktumin omat ohjaajat.

Kerhotarjontaamme kuuluu:

Parkourkerho

Pallopeli-MIX

Tanssikerho

Sirkuskerho

Kuntosalin perusteet 15-18-vuotiaille


Parkourkerho

parkour.jpg

Parkour on lajina hyvin monipuolinen ja sopii hyvin muiden lajien ohelle. Parkour on Ranskassa kehitetty urbaani laji, jossa tarkoituksena on päästä pisteestä A pisteeseen B mahdollisimman tehokkaasti ja sulavasti ympäristöä hyväksikäyttäen.

Liikkumiseen ei ole sääntöjä, vaan jokainen liikkuu omalla tavallaan. Erilaisia tekniikoita on kuitenkin kehitetty helpottamaan lajin oppimista ja näitä tekniikoita harjoittelemme kerhossa. Lähestymme lajia pääsääntöisesti leikin ja liikunnanilon kautta. Pidämme myös tärkeänä, että kaikki pääsevät jossain vaiheessa ylittämään omat odotuksensa ja voittamaan itsensä. 

 • Loistava laji tukemaan muita lajeja monipuolisten liikuntaratojen ansiosta
 • Kaikki liikkuvat omalla tasolla ja omalla tavallaan
 • Tavoitteena, että kaikki pääsee ylittämään itsensä

Pallopeli-MIX

LapsetLotkopotko3.jpg

Pallopeli-MIX on kerho, jossa lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia, hieman epätavallisempia pallopelejä. Kerho tuo vastaopainoa, joskus hieman yksipuolisiin harrastuksiin. Monipuolinen liikkuminen pitää kehon paremmassa ja terveemmässä kunnossa pidempään.

Kerhossa kokeilemme muun muassa seuraavia lajeja: kinball, chuckball, jättifutis ja nuudelisähly. Lajit ovat usein uusia kaikille osallistujille, joten tasoero on normaaleihin lajeihin verrattuna pienempi. Pallopeli-MIX-kerhot kehittävät erityisesti silmä-käsi- ja silmä-jalka-koordinaatiota sekä muita hienomotorisia taitoja.

 • Vieraiden lajien ansiosta kerhossa on pienempi tasoero
 • Takaa monipuolisen liikkumisen
 • Kehittää koordinaatiokykyjä

Tanssikerho

Tanssi.jpg

Tanssikerhossa tanssitaan hip-hopin, popin ja showtanssin tahdissa. Tanssikerhossa pidetään hauskaa ja liikutaan monipuolisesti musiikin tahdissa. Kerhosta lapset oppivat rytmitajua, kehittävät koordinaatiota ja rohkaistuvat ilmaisemaan itseään musiikin avulla.

 • Lapset pääsevät kokeilemaan useaa eri tanssityyliä
 • Kehittää lasten rytmitajua ja koordinaatiota
 • Oppivat ilmaisemaan itseään musiikin kautta

Sirkuskerho

käsilläseisonta.jpg

Sirkuskerhossa lapset pääsevät kokeilemaan yleisimpiä sirkustaiteilun muotoja, kuten akrobatiaa, jonglöörausta, yksipyöräisellä pyöräilemistä ja diabolon pyörittämistä. Sirkuskerho haastaa tasapainoa, kehonhallintaa ja motoriikkaa. Kerho sopii kaikille, jotka tykkäävät temppuilla ja haastaa itseään uusilla asioilla.

 • Kerhossa opetellaan sirkuksen perusteita
 • Sopii kaikille, jotka haluavat haastaa itseään ja oppia uusia asioita
 • Kehittää tasapainoa, kehonhallintaa ja motoriikkaa

Kuntosalin perusteet

PT-6.jpg

Tämä liikuntakurssi on tarkoitettu 9-luokkalaisille ja lukiolaisille/ammattikoululaisille. Kurssin aikana harjoittelemme kuntosaliharjoittelun perusliikkeitä ja treeniohjelman laatimista. Perehdymme myös ravintoon ja palautumiseen. Kurssia pitävät koulutetut Personal Trainerit, joilla on usean vuoden kokemus.

Kuntosaliharrastus aloitetaan usein 15-18-vuotiaana, ja haluamme antaa parhaat mahdolliset työkalut nuorille osallistujille. Jos asioita lähtee tekemään alusta asti oikein, vältytään virheellisten liikeratojen aiheuttamista vaivoista, vahvistetaan oikeita liikeratoja arkisessa tekemisessä ja opitaan treenaamaan sopivasti omaan kuntoon nähden.

 • Tarkoitettu nuorille, kuntosaliharrastuksesta kiinnostuneille
 • Kurssilla opetellaan perusliikeradat ja treenin suunnittelua sekä jaksottamista
 • Tavoitteena on antaa nuorille parhaat mahdolliset työkalut kuntosaliharjoitteluun

Ota meihin yhteyttä!